Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
FoodTech14:Hvem udstiller hvad i Herning? - Samlet oversigt over foromtaler til messen på FOODobserver og PACKobserver Læs mere
20.10.14: De nuværende drikkevaretendenser er baseret på forbrugernes krav som sund ernæring, velvære, naturlighed og kvalitet. BrauBeviale, der slår dørene op om godt tre uger, er årets vigtigste udstilling af produktionsudstyr mv. for drikkevareindustrien, og messen sætter fokus på, hvordan tidens tendenser påvirker slutproduktet.
Læs mere
20.10.14: FoodTech er synonymt med fagmesse for fødevareteknologi. Men de forventede 10.000 besøgende kan også smage på resultaterne af al denne teknologi, idet fødevareudstillingen International FOOD Contest (IFC) sideløbende huserer i dele af hallerne L og M i Messecenter Herning fra 28.-30. oktober.
20.10.14: Den globale efterspørgsel efter fødevarer forventes ifølge EU-Kommissionen øget med 70 procent indtil 2050, samtidig med at en kraftig stigning i anvendelsen af biomasse vil lægge pres på landbruget. Men at brødføde verdens befolkning uden at skade miljøet er målsætningen for flere EU-støttede forskningsprojekter, herunder NOSHAN, der skal omdanne fødevarespild - især frugt, grønsager og mejeriprodukter - til foder på en billig måde og med et lavt energiforbrug.
16.10.14: Arla Sverige køber selskabet Falbygdens Ost af levnedsmiddelkoncernen Atria Sverige. Det oplyser mejerigiganten, der også slår fast, at købet sker i overensstemmelse med Arlas strategi om at styrke sin position inden for premium-oste. Købet forudsætter godkendelse af de svenske konkurrencemyndigheder.
15.10.14: Tyske Metro Group kunne fredag meddele, at man har underskrevet en aftale om at sælge dele af Metro Cash & Carry Danmark til Euro Cater, der er et markedsledende foodservice selskab med aktiviteter i Danmark og Sverige. Resten af koncernens danske aktiviteter lukkes ned. Dermed bevares ca. 300 arbejdspladser, mens 400 medarbejdere mister jobbet.
15.10.14: Tarme baseret på det nye ”Grindsted Meatline 7000 Stabilizer”-system fra DuPont Daniscos ingredienssortiment, skal kunne fjerne problemer med revner under stopning, ophængning, tørring, rygning og pakning af pølser. Og disse alginat-blandinger, der oprindeligt er optimeret til tørre og semi-tørre fermenterede pølser, viser sig ifølge virksomheden nu også velegnet til friske og kogte pølser.
16.10.14: Mens fødevareindustrien er kendetegnet ved højt automatiserede og avancerede produktionsanlæg, så har industrien ikke i lige så høj grad som andre brancher haft fokus på produktionsplanlægning. Her er imidlertid store penge at tjene. Det påpeger Novotek A/S, der på årets FoodTechmesse præsenterer ”Rob-Ex” planlægningssystemet, som skal være særligt udviklet til fødevareindustriens mange krav.
15.10.14: Nyudviklet dansk lav-energi røntgenteknologi fra InnospeXion tillader effektiv inspektion af lukninger for pakkede fødevarer med samtidig kontrol af produktet. Teknologien, der vises på ved FoodTech, muliggør desuden detektion af f.eks. små fiskeben i fiskeprodukter, som virksomhedens påpeger ikke kan ses med standard røntgenteknologi.